4 tipy pre podnikateľov, ako uspieť

4 tipy pre podnikateľov, ako uspieť

Prísť dnes na trh s novinkou je nesmierne náročné, pretože firmy sa predháňajú v tom, ktorá z nich prinesie lepšiu novinku. Nemusíte sa však obávať, mať dobrý nápad je iba 20% z celkového úspechu, zvyšné percentá sú hlavne o vašom prístupe k povinnostiam, zákazníkom, zamestnancom či vízii. Ak chcete uspieť, najviac by ste si mali dať záležať na týchto 4 bodoch.

1. Nebojte sa odlíšiť

Na svete máme tisícky výrobcov čokolády, ale ktorý je podľa vás iný ako ostatní, ľahko zapamätateľný alebo výrazný? Väčšina ľudí by odpovedala na túto otázku „Milka“. Prečo? Lebo používa na svoju propagáciu fialovú kravu, ktorá v obyčajnom stáde funguje ako magnet, niečo výnimočné. Ľudia Milku nemusia milovať, ale vedia o nej. A preto je dôležité, aby ste si aj vy našli svoju vlastnú „fialovú kravu“.

2. Správny spôsob vedenia zamestnancov

Zamestnanci sú srdcom každého podniku. Ak chcete byť úspešný, musíte ich naučiť spolupracovať, musíte mať s nimi korektné vzťahy, platovo ich dostatočne ohodnotiť, ale nesmiete ich držať príliš nakrátko. Moderný dochádzkový systém je v poriadku, ale ak ich začnete buzerovať za 5-minútové meškanie do práce, posádka lode sa proti vám vzbúri.

3. Inovujte

Ak chcete doviesť vašu firmu na špičku, musíte investovať do inovácií. Od kancelárskej techniky cez efektívny CRM softvér až po školenia, konferencie či workshopy pre vašich zamestnancov. Lebo je dôležité upgradeovať nielen softvér a techniku, ale aj myslenie a znalosti vašich ľudí. A samozrejme aj vás.

4. Pracujte na sebe aj firme

Nikdy sa nemôžete dostať do fázy, keď si poviete, že viete všetko a nemáte sa kam posunúť. Vždy je kam sa posunúť, ale niekedy to znamená vystúpiť z komfortnej zóny. Napríklad sa môžete začať učiť programovať, pripravovať na triatlon či expandovať na zahraničné trhy. Stále by ste mali vzdelávať aj váš tím, prihláste ich na kurz angličtiny pre firmy, kúpte im vstupenky na svetovú konferenciu v Prahe. Jednoducho – posúvajte sa stále vpred vy, vaši zamestnanci a aj vaša firma. Len takto môžete byť úspešný.

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
34,12  s DPH

Výkupná cena: 21.02 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby