Zariaďujeme konferenčnú miestnosť

Zariaďujeme konferenčnú miestnosť

Má vaša firma desiatky zamestnancov, ktorých potrebujete školiť pohromade v jednom konferenčnom sále? Alebo je vás v práci pár, ale aj tak potrebujete jednu školiacu a rokovaciu miestnosť? Či už idete zariaďovať veľkú alebo malú konferenčnú miest, držte sa pri výbere nábytku nasledujúceho kľúča.

Čo od konferenčnej miestnosti očakávate?

V  prvej rade je dôležité uvedomiť si, čo všetko sa bude v konferenčnej miestnosti odohrávať. Bude slúžiť čisto na školenie zamestnancov? Alebo sa v nej budú odohrávať aj porady, popr. schôdzky či práca v skupine?

Ak ste si istý, že miestnosť bude slúžiť čisto k prednáškam, prezentáciám či školeniam, pri ktorým nie je potreba, aby mali prítomný poslucháči pred sebou stôl, o to ľahčiu prácu s vybavovaním budete mať. Stačí vám odpovedajúci počet stoličiek, rečnícky pult a premietacia technika.

Konferenčné stoličky na milión spôsobov

Aké stoličky v takomto prípade vybrať? Poobzerajte sa po konferenčných stoličkách. Či už ide o tvar, farbu, použitý materiál, alebo kvalitu, na trhu nájdete naozaj veľký výber. Je prirodzené, že ak kupujete naozaj veľké množstvo konferenčných stoličiek, nevyberiete si ten najdrahší typ. Nikdy na nich však nešetrite natoľko, že by stoličky boli vrcholne nepohodlné.

S farbou stoličiek sa dá veľmi pekne pohrať. Mala by byť buď nenápadná, alebo naopak doplňovať interiér miestnosti. Tí kreatívny môžu nakombinovať aj rôzne farby stoličiek toho istého typu.

Rokovacie stoly a konferenčné stolíky. Aký je v nich rozdiel?

Ak vybavujete konferenčnú miestnosť aj so stolmi, je to tvrdší oriešok. Na výber máte buď rokovacie stoly alebo konferenčné stolíky.

Rokovacie stoly výškovo pasujú ku konferenčným stoličkám a kreslám. Kúpiť sa dajú samostatné stoly, ale aj sady, z ktorých sa dajú poskladať dlhé rady, alebo napr. sedenie v tvare písmena U. V tomto prípade by sme odporúčali kvalitnejšie stoličky, alebo rovno konferenčné kreslá. Sú pohodlnejšie. Naviac ak si vyberiete luxusnejšie alebo dizajnové kúsky, povznesú obyčajnú konferenčnú miestnosť na naozaj reprezentatívne miesto.

To isté platí aj pre konferenčné stolíky. Vo väčšine prípadov ide o nízky stolík, ktorý sa dopĺňa kreslami či prípadne gaučom. Na tomto mieste sa najčastejšie usadia hostia. Preto by mali byť príjemné a pekné. Kreslá či gauč by mali s konferenčným stolíkom ladiť. Ak si s tým neviete pomôcť sami, vsaďte na sady, ktoré obsahujú stolík a sedací nábytok.

Č o ešte nemôže chýbať?

Pri plánovaní konferenčnej miestnosti tiež myslite na to, kam umiestnite premietaciu techniku. Dobre si rozmyslite, či môžete nainštalovať závesné projekčné plátno, alebo či by bolo praktickejšie mobilné projekčné plátno. Ak nebudete projektor umiestňovať na pevný držiak projektora, tiež počítajte s tým, že niekde musí stáť projekčný stolík. Pred stolíkom by nemala byť žiadna prekážka, ktorá by zabraňovala v prenose obrazu.

Konferenčná miestnosť by mala byť nie len maximálne funkčná, ale človek by sa v nej mal aj príjemne cítiť. Myslite na to nie len pri výbere nábytku, ale aj pri výbere doplnkov.

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
34,12  s DPH

Výkupná cena: 21.02 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby