Čo je to GAP a ako a prečo v grafe vzniká?

Čo je to GAP a ako a prečo v grafe vzniká?

Čo je to GAP a prečo v grafe vzniká? Je to pre Vás príležitosť na investovanie alebo nebezpečenstvo? Na tieto a ďalšie otázky nájdete odpoveď v dnešnom článku s videom.

Čo je to GAP?

Medzera je oblasť diskontinuity v grafe, kde jeho cena buď stúpa alebo klesá od uzávierky z predchádzajúceho dňa, pričom medzi nimi nedochádza k žiadnemu obchodovaniu. Medzery sú bežné, keď správy spôsobia, že sa fundamenty trhu menia počas hodín, keď sú trhy zvyčajne zatvorené, napríklad po skončení pracovného času alebo cez víkend.

  • Najväčiše gapy v grafoch vznikajú z piatka na pondelok.

Gap ako obchodná stratégia ? 

Krátkodobý obchod, ktorý môže trvať niekoľko dní, týždňov alebo niekoľko mesiacov, ale nie vždy dochádza k uzavretiu gapu. Vo väčšine prípadov k uzatvoreniu gapu prichádza v priebehu pár dní, týždňov alebo mesiacov. Otvoriť obchod BUY alebo SELL a “hrať” na to, že GAP bude uzatvorený a nastaviť si TAKE profit kúsok pod cenou uzavretia gapu, môžete krátkodobo profitovať. Pozrite si video nižšie kde je to celé pekne vysvetlené aj s ukážkami v grafe.

Pozor! Nie však vždy sa stane, že sa gap vyplní. Môže sa stať, že budete na to čakať roky alebo sa to nestane nikdy.

V prípade, že budete mať nejaké otázky alebo chcieť k danej téme niečo povedať, neváhajte ich napísať do komentáru pod článkom alebo pod videom na YouTube. 

Ak pre vás informácie vo videu boli užitočné a video sa vám páčilo, tak ho zdieľajte, alebo mu na YouTube kanáli InvestičnýBlog.sk dajte aspoň palec hore, čím oceníte môj čas a úsilie vynaložené na natočenie a spracovanie videa pre vás. Nezabudnite sa prihlásiť aj na odber videí a ak chcete dostávať informácie o nových publikovaných videách, tak nezabudnite kliknúť aj na zvonček. Ďakujem.

Autor videa nie je zodpovedný za žiadnu stratu pochádzajúcu z investícií, nákupov alebo obchodov založených na akejkoľvek informácii tu zverejnenej. Informácie zverejnené v tomto článku a videu prezentujú len osobné názory, skúsenosti a poznatky autora článku a videa a nepovažujú sa za odporúčania pre konkrétnu osobu alebo návštevníka InvestičnýBlog.sk a YouTube kanálu InvestičnýBlog.sk.

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
33,44  s DPH

Výkupná cena: 21.45 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby