Rafinéria United States Mint

Mincovňa Spojených štátov (United States Mint) bola založená ako nezávislá agentúra v roku 1799 a na základe zákona o razení mincí z roku 1873 sa stala kanceláriou ministerstva financií. Kancelária bola v roku 1984 pomenovaná ako United States Mint.

Americká mincovňa vyrába a dodáva všetky americké mince do obehu do Federálnych rezervných bánk a pobočiek, ktoré vydávajú mince pre verejnosť a podnikateľskú komunitu prostredníctvom depozitných inštitúcií. Mincovňa stráži uložené zlato, striebro a iné peňažné aktíva ministerstva financií.

Mincovňa tiež vyrába a predáva zlaté, strieborné a platinové numizmatické a pamätné mince a národné medaily prostredníctvom amerického programu Eagle Bullion. Štyri výrobné závody mincovne vo Philadelphii, Denveri, San Franciscu a West Pointe používajú rôzne stroje a procesy.

Len čo minister financií schváli návrh, mincovní medickí umelci premenia perokresbu na trojrozmernú sochu. Po dokončení a digitalizácii plastiky mincovňa vyrába razidlá na mince, ktoré razia dizajn na mince.

U nás na e-shope nájdete mince:

American Eagle

  • zlato: 1 oz, 1/2 oz, 1/4 oz, 1/10 oz
  • striebro: 1 oz

American Buffalo

  • zlato: 1 oz