Tím Petra Sagana sa pustil do napínavého investovania na finančných trhoch. Zisk z obchodov venuje na charitu.

Tím Petra Sagana sa pustil do napínavého investovania na finančných trhoch. Zisk z obchodov venuje na charitu.

Saxo Bank prináša súťaživého ducha cyklistiky do sveta finančných trhov. Členovia tímu Tikoff-Saxo sa pustili do online obchodovania, aby tak pomohli vyzbierať peniaze na charitu.

Saxo Bank ako špecialista na online obchodovanie na finančných trhoch a investície spustila súťaž Obchoduj ako profesionál. Zapoja sa členovia bankou podporovaného cyklistického tímu: Peter Sagan, Alberto Contador, Ivan Basso, Matti Breschel a ostatní. Cieľom je vyzbierať peniaze pre charitu.

Tím Petra Sagana sa pustil do napínavého investovania na finančných trhoch.

Celkovo až 46 jazdcov a športových manažérov z profesionálneho cyklistického tím už investuje na trhoch. Každý začal so štartovacím kapitálom 1500 eur od Saxo Bank a obchoduje s akciami prostredníctvom aplikácie Saxo Mobile Trader. Súťaž potrvá do konca cyklistického preteku Giro D ́Italia – 31. mája 2015. Celkový výnos sa potom venuje na charitatívne účely podľa výberu každého z účastníkov.

Súčasť prebieha na obchodnej platforme Saxo Bank – TradingFloor.com. Všetci, ktorí sa na nej zaregistrujú, môžu sledovať, ako si účastníci iniciatívy vedú. Môžu vidieť ich konkrétne kroky, diskutovať s nimi, preberať ich investičné zámery a prípade kopírovať ich stratégie. Do piatku 6. marca viedol pomyselný investičný peletón športový riaditeľ tímu Tinkoff-Saxo Tristan Hoffman s výnosom vo výške 19,77 percenta.

Tento Holanďan, ktorý v tímových farbách pretekal v rokoch 2000 až 2005 povedal:

Súťaž je takmer tak intenzívna ako dych berúce stúpanie do kopca alebo záverečný šprint na Spring Classics. Všetci chceme vyhrať a venovať na charitu čo najviac, ako je možné. Teší ma, že doteraz som tým najúspešnejším ja. Zároveň je výborný spôsob, ako zoznámiť s tým, čo Saxo Bank robí.

V súťaži Obchoduj ako profesionál budeme svedkami aj napínavého bratského súboja, kto sa prejaví ako lepší investor? Peter Sagan alebo jeho brat Juraj? Výsledky obchodov oboch slovenských cyklistov môže ktokoľvek počas najbližších týždňov sledovať online na TradingFloor.com.

Aktivita Obchoduj ako profesionál ide ruka v ruke s iniciatívou Jazdi ako profesionál. Tú Saxo Bank uviedla v novembri 2014 a prostredníctvom nej majú súčasný a budúci klienti Saxo Bank možnosť žiť a trénovať ako cyklistický profesionáli tímu Tinkoff-Saxo. Môžu sa naučiť všetko o bicyklovaní a o tréningu na úrovni člen profesionálneho tímu. Exkluzívny cyklistický program ponúka malej vybranej skupine bezplatné tréningy, vedenie trénerom a skupinové jazdy z tímom Tinkoff-Saxo. Rovnako majú členovia skupiny šancu pretekať na tých najťažších etapách Grand Tour vrátane Giro d’Italia a Vuelta a España.

Program Jazdi ako profesionál v skratke:

  • Interakcia s tímom World Tour Tinkoff-Saxo
  • Intenzívny personalizovaný tréning zameraný na dosiahnutie osobných cieľov
  • Vysoko frekvenčný skupinový tréning so supervíziou

Riaditeľ obchodných divízií Saxo Bank Matteo Cassina na margo oboch aktivít povedal: “Saxo má dlhodobý a úspešný vzťah s cyklistickým tímom Tinkoff-Saxo a projekt Obchoduj ako profesionál má za cieľ posilniť naše väzby s elitným športom a súťažou na najvyššej úrovni. Oba programy Obchoduj ako profesionál a Jazdi ako profesionál majú za cieľ pomôcť účastníkom chytiť sa príležitosti a dosiahnuť ich fyzické ako i osobnostné ciele. V Saxo Bank veríme, že je to kľúčom k úspechu ako na finančnom trhu, tak na cyklistickej trati.

Viac o aktivite Obchoduj ako profesionál sa môžete dozvedieť tu:
https://www.tradingfloor.com/topics/trade-like-a-pro

Profil Petra Sagana na platforme tradingFloor.com je k dispozícií tu:
https://www.tradingfloor.com/traders/peter-sagan/performance

Profil Juraja Sagana na platforme tradingFloor.com je k dispozícií tu:
https://www.tradingfloor.com/traders/juraj-sagan/performance

Profil Tristana Hoffmana na platforme tradingFloor.com je k dispozícií tu:
https://www.tradingfloor.com/traders/tristan-hoffman/performance

Možnosť zúčastniť sa aktivity Jazdi ako profesionál je stále otvorená. Viac sa môžete dozvedieť tu:
http://ridelikeapro.saxobank.com

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
34,12  s DPH

Výkupná cena: 21.02 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby