Ako si vybrať správnu účtovnú firmu? Nerozhoduje len cena

Ako si vybrať správnu účtovnú firmu? Nerozhoduje len cena

Účtovníctvo musí viesť každý, kto podniká. No ak je vedené nesprávne a obsahuje chyby, firmu to vie vyjsť poriadne draho. Sankcie zo strany štátu sú nekompromisné.
Preto je najefektívnejším riešením zveriť účtovníctvo do rúk profesionála a neviesť si ho svojpomocne.
No ani účtovník nie je ako účtovník.

Ako si vybrať tú správnu účtovnú firmu, ktorá prinesie firme úžitok a nie škodu?

Cena je dôležitá, no nerozhoduje. Každý podnikateľ chce znižovať náklady čo najviac na minimum. No v prípade účtovníctva to nie je správne riešenie.
Niekedy síce postačí aj lacný účtovník, ktorý vedie účtovníctvo len po večeroch, ako bočný príjem. No neraz sa stáva, že takéto účtovníctvo vyjde oveľa drahšie.
A to nie len z hľadiska peňazí pri prípadných chybách, ale aj stresu v podobe zbytočných problémov.
Hlavne vtedy, keď je potrebné podať daňové priznanie.

3 kvality účtovníka, ktoré rozhodujú:

  1. Najdôležitejšia je samotná kvalita práce. Preto by ste sa mali obrátiť na profesionálnu účtovnícku firmu. Prípadne na účtovníka, ktorý sa tomu venuje tzv. full-time, nie okrajovo.
    To zaručuje, že bude účtovníctvo vedené správne a spoľahlivo. Zodpovedá za to samotná účtovnícka firma. Všetky výstupy navyše kontroluje auditor, takže sa nemusíte báť pokút.
  2. Rýchlosť spracovania účtovníctva. Účtovníci, ktorí pracujú sami alebo majú aj iné zamestnanie väčšinou nestíhajú. Zvyknú mať viac práce ako času a klient sa teda musí prispôsobiť a čakať.
    Pozerajte tak aj na to, koľko majú klientov a či sa vám budú vedieť venovať vtedy, kedy to potrebujete. Lacný účtovník, ktorý je pomalý a musíte ho naháňať vám v konečnom dôsledku veľmi neušetrí.
  3. Dôležitá je aj komunikácia s klientom. Vaša firma bude totiž spolu s účtovníkom alebo účtovníckou firma úzko spolupracovať. Je teda dôležité, aby komunikácia prebiehala hladko a kedykoľvek je to potrebné. A nie aby sa vám účtovník vyhýbal a nedvíhal telefón.
    Tieto tri kvality sú dôležitejšie ako samotná cena. Najprv ich zohľadnite a až potom cenu. Vyhľadajte si lokálne účtovné firmy, ako napríklad účtovníctvo Bratislava a vyberte si na spoluprácu takú, ktorá kritéria spĺňa. Nebudete ľutovať, aj keby ste si mali priplatiť.
Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
33,44  s DPH

Výkupná cena: 21.45 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby