Dôvody prečo kryptomeny považujem za najrizikovejšiu investíciu.

Dôvody prečo kryptomeny považujem za najrizikovejšiu investíciu.

Premýšľali ste, že by ste zainvestovali do kryptomien? Dozviete sa dôvody prečo investícia do krypta nie je ten najlepší nápad, a obzvlášť nie pre začiatočníkov. Skúste skôr popremýšľať a investovať peniaze do drahých kovov, akcií akcií, zberateľských mincí alebo iných aktív.

Dôvody prečo do kryptomien investujem veľmi malú  časť portfólia

  • Kryptomeny ovažujem ich za najrizikovejšie investície, hlavne pre začiatočníkov. 
  • Je ich veľmi veľa, čo vyvoláva nedôveru a nie všetky dokážu prežiť.
  • Príliš vysoká volatilita.
  • V niektorých krajinách je krypto zakázané, tam kde nie je zakazané, je vysoko zdanené.
  • Z dlhodobého pohľadu pre mňa krypto nie je zaujímavé.
  • Do kryptomien investujem maximálne 5 % z celkovej mojej investície (to ako by som rozložil investíciu 10 000 € nájdete v tomto videu)

Krypto v porovnaní s inými investíciami 

  • Drahé kovy (zlato, striebro, platina) sú oproti kryptomenám fyzické čiže hmatateľné. Pokiaľ by aj cena drahých kovov klesla stále budete iba v priebežnom mínuse. 
  • Akcie takisto nepredstavujú riziko a to z toho dôvodu, že keď sa hocičo udeje s burzou, ale stále viete, že firma s jej majetkom, technológiami, patentmi a ostatnými aktívami existuje (stále je za tým niečo hmatateľné).
  • Numizmatika obehové a pamätné mince sú tiež vo fyzickej podobe, a vždy ich máte kde predať ďalej.
  • Nehnuteľnosti takisto sú vo fyzickej podobe.

Detailnejšie o tom rozprávam vo videu nižšie:

V prípade, že budete mať nejaké otázky alebo chcieť k danej téme niečo povedať, neváhajte ich napísať do komentáru pod článkom alebo pod videom na YouTube. 

Ak pre vás informácie vo videu boli užitočné a video sa vám páčilo, tak ho zdieľajte, alebo mu na YouTube kanáli InvestičnýBlog.sk dajte aspoň palec hore, čím oceníte môj čas a úsilie vynaložené na natočenie a spracovanie videa pre vás. Nezabudnite sa prihlásiť aj na odber videí a ak chcete dostávať informácie o nových publikovaných videách, tak nezabudnite kliknúť aj na zvonček. Ďakujem.

Autor videa nie je zodpovedný za žiadnu stratu pochádzajúcu z investícií, nákupov alebo obchodov založených na akejkoľvek informácii tu zverejnenej. Informácie zverejnené v tomto článku a videu prezentujú len osobné názory, skúsenosti a poznatky autora článku a videa a nepovažujú sa za odporúčania pre konkrétnu osobu alebo návštevníka InvestičnýBlog.sk a YouTube kanálu InvestičnýBlog.sk.

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
33,44  s DPH

Výkupná cena: 21.45 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby