SAXO Investovanie aj trading výhodnejšie ako kedykoľvek predtým

SAXO Investovanie aj trading výhodnejšie ako kedykoľvek predtým

Investovanie aj trading výhodnejšie ako kedykoľvek predtým: Saxo Bank výrazne znižuje a ruší niektoré poplatky, aby investori mohli dosahovať ešte vyššie výnosy.

Saxo, líder v online obchodovaní a investíciách, oznámil výrazné zníženie poplatkov pre investorov. Týka sa to aj slovenského trhu. Táto pozitívna úprava umožní aj bežným investorom získať pri obchodovaní s akciami rovnaké podmienky, aké mali doteraz len investori a obchodníci VIP úrovne. Zmeny sa najviac dotknú obchodovania s akciami, ale naprázdno neodídu ani investori do ETF, ETP, kótovaných opcií či futures.

Hlavné zmeny v poplatkoch Saxo k 15.1.2024

  • Minimálny transakčný poplatok pri obchodovaní s americkými akciami klesne z doterajších 5 na 1 USD, resp. 0,05-0,08% v závislosti od úrovne účtu. Výhodnejšie to bude aj v prípade európskych cenných papierov, či akciových opcií. Tu poplatky zlacneli v priemere o tretinu.
  • Zrušené sú aj poplatky za neaktivitu na účte investora, či za úschovu cenných papierov (v prípade, že si klient aktivuje službu požičiavania cenných papierov).
  • Poplatok za menovú konverziu sa zjednocuje a výrazne znižuje na polovicu doterajších najnižších úrovní a to na 0,25%. Pre menších investorov táto zmena znamená zníženie až o dve tretiny.
  • Saxo má minimálnu výšku vkladu stanovenú na úrovni nuly. To znamená, že investovať prostredníctvom profesionálnej platformy Saxo Bank sa dá začať už aj s pár eurami.

Prečo je dôležité investovať s nízkymi nákladmi? Aj zdanlivo malé poplatky môžu totiž časom výrazne znížiť hodnotu investičného portfólia. „Napríklad pri dlhodobom investovaní do akcií vám 1% poplatok predĺži čas odchodu do „akciového dôchodku“ o 4 roky. Alebo 2% ročný poplatok v priebehu 30 rokov môže zredukovať potenciálnu hodnotu portfólia o viac ako polovicu. Funguje tu zložený účinok poplatkov na dlhodobú návratnosť investícií a každý dolár zaplatený na poplatkoch je dolár, ktorý nevynáša. Preto môže výber investičných možností s nižšími poplatkami výrazne posilniť dlhodobý rast portfólia investora,“ vysvetľuje Štefan Végh, regionálny riaditeľ Saxo Bank pre CEE.

Okrem nižších poplatkov získavajú aj menší investori prístup k profesionálnym platformám a službám Saxo Bank. „Keďže sme prekročili míľnik 1 milión klientov a 100 miliárd USD v klientskych aktívach v globálnom meradle, tento rozsah nám umožňuje výrazne znížiť poplatky s pozitívnym dopadom na našich klientov, ktorí do nás vkladajú dôveru. Nižšie náklady následne zvyšujú potenciálne zisky investorov,“ hovorí CEO pražskej pobočky Saxo Bank. Dodáva, že ide o dôležitý strategický krok, ktorý zrovnoprávňuje investorov a ďalej zvyšuje náskok Saxo pred konkurenciou.

Viac informácií o zmenách cien nájdete tu.

O Saxo Bank

Saxo Bank spája ľudí s investičnými príležitosťami na globálnych kapitálových trhoch. Saxo Bank poskytuje prístup k investíciám a multi-asset obchodovaniu a prináša užívateľsky prívetivé, bezproblémové a personalizované platformy, ktoré klientom poskytnú presne to, čo potrebujú, keď to potrebujú, bez ohľadu na to, či chcú aktívne obchodovať na celom svete, alebo chcú investovať do svojej budúcnosti.

Spoločnosť Saxo Bank bola založená v roku 1992 v Kodani. Bola jednou z prvých finančných inštitúcií, ktoré vyvinuli online obchodnú platformu, ktorá poskytovala súkromným investorom rovnaké nástroje a prístup na trh ako profesionálnym obchodníkom, veľkým inštitúciám, či správcom fondov. Saxo kombinuje agilné fintech myslenie s takmer 30-ročnými skúsenosťami a skúsenosťami na globálnych kapitálových trhoch, aby klientom prinieslo najmodernejšie skúsenosti. Skupina Saxo Bank je držiteľom štyroch bankových licencií a je globálne regulovaná. Saxo ponúka klientom na celom svete široký prístup na globálne kapitálové trhy naprieč rôznymi triedami aktív, kde môžu z jedného maržového účtu obchodovať s viac ako 40 000 nástrojmi vo viac ako 20 jazykoch.

Klientske aktíva Saxo Bank majú spolu hodnotu viac ako 75 miliárd EUR a spoločnosť má viac ako 2 000 finančných a technologických odborníkov vo finančných centrách po celom svete vrátane Londýna, Singapuru, Amsterdamu, Šanghaja, Hongkongu, Paríža, Zürichu, Dubaja a Tokia.

Pre viac informácií, prosím navštívte: http://www.home.saxo

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
34,12  s DPH

Výkupná cena: 21.02 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby