3 spôsoby, ako sa zbaviť neaktívnej firmy

3 spôsoby, ako sa zbaviť neaktívnej firmy

Ani najlepšie napísaná diplomová práca z oblasti podnikové financie vám nezaručí, že budete v skutočnom živote úspešným podnikateľom. Pretože vyriešiť skutočné situácie sa na škole len tak ľahko nenaučíte. Ak ste to skúsili, založili si eseročku a nevyšlo to, aj tak musíte platiť daňové licencie vo výške 960 eur ročne. Bez ohľadu na to, či je aktívna alebo nie. Bez ohľadu na to, či má nejaké tržby alebo nie. Zbavte sa svojej neaktívnej firmy a nevyhadzujte takmer tisíc eur z okna. Ako na to?

Likvidácia spoločnosti

Najlepšie ako sa zbaviť vašej spoločnosti likvidáciou je využiť služby externej likvidátorskej firmy, ktorá to urobí za vás. Prečo? Pretože komunikácia s daňovým úradom, sociálnou a zdravotnou poisťovňou je nekonečne zdĺhavá a práve oni vám musia potvrdiť, že voči nim nemáte žiadne záväzky. V ideálnych prípadoch to trvá 3 mesiace a v tých horších? Pokojne to môže byť aj 6 – 9 mesiacov. Ak sa tomu chcete vyhnúť, využite služby externého likvidátora.

Zrušenie bez likvidácie

Jednoduchším a hlavne populárnejším spôsobom je zrušenie spoločnosti bez likvidácie. Tento spôsob sa volá vymazanie firmy z ORSR bez likvidácie. Ako je to možné? V skutočnosti spoločnosť nezaniká, iba sa spojí s inou firmou a vystupuje pod jej menom. Účtovníctvo, pohľadávky aj záväzky sa nerušia, iba sa prenesú na novú firmu. Tento spôsob je medzi podnikateľmi obľúbený hlavne preto, že ho dokážu pomerne dobre riadiť.

Predaj spoločnosti

Ďalšou možnosťou je predaj spoločností, ktorý je neustále populárnejší. Externá firma od vás odkúpi neaktívnu spoločnosť, ktorá je účtovne vyčistená a nemá žiadne záväzky. Prečo by to robila? Pretože ľudia stále čoraz častejšie kupujú ready made spoločnosti, vďaka ktorým môžu začať podnikať už do 24 hodín.

Chcete sa o tejto možnosti dozvedieť viac? Navštívte Ready-made-sro.sk.

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
33,44  s DPH

Výkupná cena: 21.45 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby