Fototapeta – ktorú si vybrať?

Fototapeta – ktorú si vybrať?

Súčasné technologické možnosti a tlač umožňujú, že výber vhodnej tapety nie je na prvý pohľad taký jednoduchý. Jednou z najčastejšie vyberaných fototapiet v obchode Tulup.sk je samolepiaca fototapeta, ktorá sa dá ľahko prilepiť a odlepiť ako samolepka. Nevyžaduje použitie lepidla na tapety, ale len správnu prípravu samotnej steny.

Samolepiace tapety sú odolné voči škodlivým mechanickým faktorom, ako sú vlhkosť a vysoké teploty, roztrhnutie alebo vyblednutie farieb. To je dôvod, prečo neexistuje žiadna miestnosť, kde by ste nemohli umiestniť fotografickú tapetu! Farebné tapety sa hodia do kúpeľne, rovnako aj do kuchyne, obývacej izby a spálne. Ich montáž je jednoduchá a nezaberie vám viac ako 60 minút.

Vliesová tapeta je verziou tradičnej tapety, ktorá je známa už dlhú dobu. Je hrubšia ako samolepiaca, ale na jej inštaláciu je potrebné použiť lepidlo na tapety. Možno ju však umiestniť v akomkoľvek interiéri (teda aj v kúpeľni a kuchyni), len treba pamätať na to, aby neprišla do priameho kontaktu s vodou. Čas inštalácie vliesových tapiet je štandardný a závisí od vašich zručností a procese schnutia lepidla.

Na rozdiel od tradičných tapiet majú obidve verzie oveľa bohatšie možnosti potlače a motívy, ktoré sa hodia do každého interiéru. Pri inštalácii samolepiacich tapiet nezabudnite, že základná farba a štruktúra steny by mali byť vhodné, t. j. stena by nemala mať nerovnosti a farba by nemala obsahovať latex. V opačnom prípade tapeta nemusí dobre priľnúť a vzniknú nevzhľadné nerovnosti.

Samolepka na stenu alebo fototapeta – čo sa hodí do vášho interiéru?

Samolepky na stenu sú oveľa menšie ako fototapety a sú ideálne do detských izieb. Ak nechcete vymaľovať celú miestnosť a máte radi decentné a drobné doplnky, vyberte si samolepku. Jej vlastnosti sú podobné ako pri fototapetách, ale zaberá oveľa menej miesta. Samolepky na stenu sú ideálnou voľbou na zdobenie malých priestorov, vďaka čomu sa vyhnete optickému zaťažovaniu interiéru. Samolepky môžete nalepiť za veľmi krátky čas, takže je to skvelý narodeninový darček pre dieťa, ktoré si svoj darček bude môcť nalepiť samo!

Najobľúbenejšie samolepky a tapety v tejto sezóne budú tie s rastlinnými a zvieracími motívmi. Botanické motívy vnesú do interiéru sviežu zelenú energiu a úplne zmenia jeho súčasný charakter. Keď trávite väčšinu času v súkromí svojho domova, oplatí sa obklopiť sa živými rastlinami a dekoráciami v botanickej atmosfére. Samolepky v podobe púčikov budú tiež zaujímavým nápadom ako jemná a romantická dekorácia do spálne. Inšpirujte sa k jarnej zmene!

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
34,12  s DPH

Výkupná cena: 21.02 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby