Presťahujte sa papierovo: Najjednoduchší postup na zmenu sídla vašej spoločnosti

Presťahujte sa papierovo: Najjednoduchší postup na zmenu sídla vašej spoločnosti

Vzdialená práca sa stáva stále populárnejšou a môže výrazne zvýšiť morálku na pracovisku. Pomocou virtuálnych kancelárií môžu vaši zamestnanci pracovať z domu, čo im umožňuje posúdiť ich kvalitu práce, a nie to, ako trávia svoj čas. Virtuálna kancelária však nie je len o tejto jednej veci. Je to obrovské množstvo výhod, ktoré sa často skrývajú v univerzálnom balíku.

Využite online priestor

Podnikanie ako samostatne zárobková činnosť nie je vôbec jednoduché. Nie sú to len povinnosti súvisiace s riadením spoločnosti. Ide o všetky veci, ktoré sa jej výsostne dotýkajú. Financie, zamestnanci, výroba, odberatelia a uspokojenie všetkých dôležitých požiadaviek zákazníka. Aj to je asi len štvrtina z toho všetkého, čo podnikateľ musí zvládnuť.
Vďaka internetu sa dnes aspoň náklady na podnikanie dajú veľmi dobre redukovať a minimalizovať. Ako text sa to píše veľmi jednoducho, no realita býva zložitejšia. Treba byť preto informovaní a vedieť, na koho sa v tomto prípade obrátiť.

Požiadajte o pomoc

Pre úspešný štart vášho podnikania vám nesmú chýbať minimálne dve veci, odhodlanie a vhodné registračné sídlo firmy. To sa zapisuje do obchodného registra SR. Tento zoznam je samozrejme verejný a všetkým zainteresovaným osobám dobre známy. Sem sa uvádza korešpondenčná aj adresa, ktorá bude slúžiť na vašu komunikáciu s úradmi, klientmi, odberateľmi a niekedy aj zákazníkmi.

Pokiaľ ste sa ako spoločnosť vyprofilovali na lepšie pozície, možno uvažujete o zmene tohto sídla.
Alebo vám nevyhovuje súkromná adresa, ktorá bola doteraz využívaná na firemné účely. Na zmenu sídla musíte zvolať valné zhromaždenie, pripraviť všetky potrebné dokumenty a obrátiť sa s touto žiadosťou na príslušné úrady. Tri kroky, ktoré sa v praxi môžu premeniť na niekoľko týždňové „ťahanice“ s byrokraciou našich úradov. Existujú ale špecializované spoločnosti, ktoré vám pri zmene sídla firmy poradia a skrátia tak celý proces možno na niekoľko dní.

Vyskúšajte to s virtuálnym sídlom

Aj to je jedna z možností, ako môžete zmeniť aktuálnu polohu vašej spoločnosti. Presťahujte sa papierovo a ušetríte si čas a zbytočné náklady. Zmení sa vaša firemná adresa a spolu s ňou aj doterajší spôsob podnikania. Pomôže to firme a nakoniec aj rodine, ktorá bude spokojná, pretože ste si stanovili hranice medzi súkromným životom a prácou, ktorá vás bude takto oveľa viac baviť.

UložiťUložiť

Najpredávanejšie drahé kovy

1 oz zlatá investičná minca American Buffalo o hmotnosti 31,1g, rýdzosti 999,9/1000, v nominálnej hodnote 50 USD, od americkej mincovne The United States Mint.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Zlato
Výrobca:The United States Mint
33,44  s DPH

Výkupná cena: 21.45 €

Minca Kookaburra (Rybárik) 2023 1 oz sa razí v austrálskej štátnej mincovni Perth Mint od roku 1990 s rýdzosťou 999,9/1000 a hmotnosťou 31,1g.

Hmotnosť:31,1 g
Rýdzosť:999,9/1000
Materiál:Striebro
Výrobca:The Perth Mint
Najpredávanejšie služby